Избрани Новини

Откриха новата учебна година във Варненския свободен университет в Кюстендил

Областният управител раздаде студентските книжки

Новата учебна 2015/2016 година във Варненския свободен университет в Кюстендил бе открита на официална церемония в Информационния център в града.

Гости на мероприятието бяха областният управител на област Кюстендил Виктор Янев, зам.кметът на Община Кюстендил Светослав Василев, председателят на ОбС Иван Андонов, директорът на ОД-МВР Елиян Стамболийски, директорът на Бюрото по труда Юлияна Хаджиева и други.

Събитието откри проф. Павел Павлов, зам.ректор по научно-изследователската дейност във ВСУ „Черноризец Храбър“. Той благодари на местното ръководство за съдействието и подкрепата, и на свой ред изрази надеждата си филиалът стъпка по стъпка да се развива успешно, както този в Смолян.

Областният управител Виктор Янев заяви: „Радвам се, че днес съм част от вашето тържество и имам възможността да ви поздравя с това успешно начало въпреки негативните събития, които се случват в международен и национален план последните седмици. В Кюстендил откриването на висше учебно заведение бе дълго очаквано, ето защо вие сте първите, които ще положите началото на неговото развитие и успех. В мое лице занапред ще имате пълна подкрепа. Благодаря на всички, които допринесоха с усилията си за откриването на ВСУ в Кюстендил“. След приветствието си той раздаде лично студентските книжки на студентите и пожела успех на всеки един от тях. Общо 75 студенти от България, Сърбия, Македония и Гърция на различни възрасти получиха документа, за да започнат дистанционното си обучение в бакалавърска, магистърска или докторантска програма.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов