Избрани Новини

Благотворителен концерт "Да помогнем на бебе Валери!” днес в Благоевград

Участват Мариана Попова и популярният рап дует Румънеца и Енчев

Благотворителен концерт „Вярвам в теб!Да помогнем на бебе Валери!” ще се проведе в Благоевград. Община Благоевград подкрепя каузата, в която участие ще вземат известната българска поп изпълнителка Мариана Попова, както и популярният рап дует Румънеца и Енчев. Събитието ще се състои днес от 18:00 часа, като в него се  включат и Клуб по спортни танци- Благоевград, фолк трио „Авлига”, балет „The Hopers”. Фризьорско шоу за публиката са подготвили Александър Филипов, Христина Мирчева, Росица Георгиева, Методи Малашевски и Вили Димчева. Водещи на програмата са Игор Дамянов и Мариета Димитрова.

Майката на бебето Валери Мария отправя апел към всички добри хора, да отворят сърцата си и да се обединят в помощ на нейния син. Бебето Валери е от Дупница, то се  ражда след  нормална бременност, с усложнения - без пулс и сърдечна дейност. С огромно желание за живот той е спасен, но три месеца по-късно, след изследвания, му е поставена тежката диагноза спинална мускулна атрофия, тип 1 /СМА/.

„За съжаление всички професори, които посетихме в България, ни казаха, че няма лечение и трябва да се примирим със съдбата, като обясняваха, че детето няма да има шанс да живее. Както всеки родител, така и ние не се примирихме и започнахме проучване. След много обаждания и писане на писма установихме, че има шанс нашето малко съкровище да живее! Оказа, се че има специализирана болница в Милано, Италия, която провежда обучения на родители, които имат деца с поставена диагноза СМА. Посещението ни там е необходимо, тъй като те предлагат животоподдържащи апаратури, обучение как да ги използваме, както и специални гимнастики, които трябва да се правят на малкия Валери. За голямо щастие се оказа, че недалеч от Милано, в Генуа, има клиника, която извършва експериментално лечение. Тъй като в световен мащаб няма лек на това генетично заболяване, на нас не ни остана нищо друго освен да го подложим на това лечение и да се молим то да премине успешно и малкия Валерко да живее пълноценно”, споделя майката на Валери с надежда. За да може нейната мечта за живот на детето й да се сбъдне, са необходими средства, с които семейството да се премести в Италия, докато продължи лечението, както и за медицински услугите, които не се покриват от клиниката. Всеки, който желае да помогне, може да го направи на двете дарителски сметки:

Райфайзен (левова сметка)
BG38RZBB91551005413797
BIC: RZBBBGSF
Титуляр: Мария Евгениева Миланова

Райфайзен (euro сметка)
BG11RZBB91551006493020
BIC: RZBBBGSF
Титуляр: Мария Евгениева Миланова
(Mariya Evgenieva Milanova)



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов