Избрани Новини

Пострадалият при катастрофа може да бъде обезщетен до 5 години

Много хора не знаят, че имат такива права

Правото на пострадал при катастрофа човек да изяви претенции за обезщетение пред застраховател по застраховка „Гражданска отговорност“ изтича след 5 години от датата на настъпването на пътния инцидент. Това каза за радио "Фокус" Мариела Китова, координатор на сдружение "SOS-ПТП".

"Често след пътен инцидент на пострадалия са причинени телесни увреждания, за които се налага дълго и скъпо струващо лечение и възстановяване. Застрахователят по застраховка „Гражданска отговорност“ на виновния водач им дължи тези пари“, допълни тя. Китова добави още, че застраховката „Гражданска отговорност“ покрива имуществени и неимуществени вреди. Тя поясни, че в имуществените вреди се включват материалните щети върху автомобила, разходите за лечение, лекарства и рехабилитации на пострадалото лице, както и погребални услуги на загиналия при ПТП.

Китова уточни, че в неимуществените вреди се включват претърпените болка и страдание от пострадалото лице, както и пропуснатите ползи за пострадалия, които са пряк и непосредствен резултат от настъпилия пътен инцидент.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)