Избрани Новини

Елеонора Тахова получи награда "Валя Крушкина – журналистика за хората"

Участва с документалния радиоразказ "Подземният свят" за разтърсващите съдби на клошарите

Младата журналистка Елеонора Тахова от Радио Благоевград спечели голямата награда в раздел "Радио" на престижния конкурс "Валя Крушкина - журналистика за хората" на Фондация "Работилница за граждански инициативи“, към която е учреден Фонд "Валя Крушкина", предаде БНР. Церемонията се проведе в Първо студио на Българското национално радио. 

Тази година в конкурса бяха номинирани 53-ма журналисти със 108 материала. Жури от 14 журналисти и общественици определиха призьорите. Те получиха стъклени мастилници във формата на круша. 

Голямата награда, която се присъжда за цялостен принос в отразяването на актуални теми у нас, получи журналистката от Нова телевизия Мария Милкова. Награди бяха присъдени в още шест категории – печатна медия, радио, телевизия, онлайн медия, снимащ журналист и млад журналист. 

Елеонора Тахова от Радио Благоевград победи в категория "Радио" с документалния радио-разказ "Подземният свят" за разтърсващите истории и съдби, за лутането и пътя до дъното на хората, които наричаме клошари. 

Ето и останалите наградени в конкурса "Валя Крушкина - журналистика за хората":

Благой Цицелков от БНТ - в категория "Млад журналист“ за "Репортерски поглед: Паметници на раздора”, който припомня, че в историята ни паметникът на Самуил съвсем не е единственият, разделящ обществото на полюсни позиции.

Татяна Ваксберг от "Дойче Веле" - в категория "Онлайн медии и блог“ за видеорепортажа "Животът в ромската махала на Видин”. 

Росен Босев от в. ”Капитал” - в категория "Печатни медии" за "Затвор за нашите деца”. Разказ за един ден в Бойчиновци – поправителния дом на ужасите. 

Недялко Данов от БНТ - в категория "Снимащ журналист“ за филма "Емигрантски дневници” от поредицата "В кадър: 25 години демокрация”. 

Вероника Димитрова от Нова ТВ - в категория “Телевизия“  за "Джебчийки в молове, построили палати от кражби”. 

Годишните награди на името на Валя Крушкина, дългогодишен журналист на БНТ, бяха учредени през септември 2012 г., няколко месеца след нейната смърт, от брата на Валя Венцислав Крушкин и Вирджиния Владимирова.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов