Избрани Новини

Фирми от Кюстендил се запознаха с възможности за финансиране

Асоциацията на индустриалния капитал в България организира форума

Над 30 представители на бизнеса от Кюстендилска област участваха във форум, на който бяха представени възможностите за кандидатстване пред европейските програми, съобщава БНР. Срещата беше организирана от Асоциацията на индустриалния капитал в България. Целта на срещата е да стигнем до бизнеса на местно равнище и да стимулираме регионалната икономика, каза д-р Милена Ангелова, секретар на АИКБ. Тя представи възможностите за финансиране на бизнеса по новите оперативните програми "Развитие на човешките ресурси" и "Наука и образование за интелигентен растеж". 

Заместник-директора на главна дирекция "Европейски фондове за конкурентоспособност" Калин Маринов представи възможностите за кандидатстване по европейските програми, за които отговаря Министерството на икономиката - "Иновации и конкурентоспособност" и "Инициатива за малки и средни предприятия". Той посочи, че през декември ще бъде отворена за кандидатстване мярката за иновации- за подпомагане на стартиращи предприятия, които имат по-малко от три години финансова история.

До януари 2016 г. ще бъде отворена за кандидатстване и мярката за енергийна ефективност, насочена към малки и средни предприятия. 

На срещата стана ясно, че все още няма отговор от Правителството по искането на бизнеса от Югозападния регион за банкови гаранции, за съфинансирането на проекти по оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност". Програмата за Югозападния регион осигурява финансиране само на 35 процента от стойността на проектите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов