Избрани Новини

Порицание по радиото за момче, откраднало вещи от гаджето си

Крими

29-11-2015, 16:46

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Blagoevgradutre.bg

Всичко от Автора

За два дни младежът успял да открадне камера и телефон

 

17-годишен младеж, задигнал видеокамера и мобилен телефон от дома на приятелката си в Петрич, получи наказание "обществено порицание", чрез прочитане на присъдата по радио в Петрич.

За два дни през февруари т.г. Борис Д. успял да открадне камера и телефон от апартамента на гаджето си. Момчето често гостувало там и забелязало вещите. Първия ден успял да вземе незабелязано камерата, а на следващия ден - мобилния апарат. Опитал да ги заложи в заложна къща, но когато представил личната си карта, служителката видяла, че е непълнолетен и отказала. Тя обаче купила за себе си камерата за 30 лв. На улицата в Петрич пък младежът продал мобилния телефон на циганка.

Приятелката му установила липсата на вещите и подала сигнал в полицията. Непълнолетният веднага си признал за кражбите. Обяснил, че живеел с родителите си, но семейството имало финансови затруднения и затова откраднал техниката.

Делото се е гледало по реда на съкратеното съдебно следствие. Установено било, че Борис преди време е откраднал пари и тогава му е наложена възпитателна мярка от местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов