Избрани Новини

Кукерски банкет събра над 160 човека в Симитли

Групата е съставена предимно от млади хора

Кукерите от първи квартал, втора група в Симитли събраха приятели и гости на подобаващ кукерски банкет, съобщи simitli.info. Над 160 човека събра ресторант „Пирин” за голямото "благодаря" на кукерската група. Групата е съставена предимно от млади хора, които пазят предаденото им от бащи и дядовци. Изконната традиция за кукерството се спазва с много желание и всяка година на 1-ви януари те са едни от най-колоритните групи в Симитли. Участват в много фестивали и прославят името града.

На миналогодишния фестивал на кукерските и маскарадни игри „Симитлия - Древната земя на кукерите”, групата взе призове за „Най–оригинална младоженческа двойка”, второ място за „Най - оригинален кукерски костюм” и наградата в памет на Васил Миланов Благоев за принос и утвърждаване на кукерските и маскарадни игри в община Симитли.

С наздравици и веселба кукерите си пожелаха да бъдат все такива родолюбци и никога да не забравят традициите, запазени с векове. На празненството бе и кметът на община Симитли Апостол Апостолов, който не пропуска да уважи поканата на всяка кукерска група в общината.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов