Избрани Новини

Шест протежета на Ахмед Башев напуснаха администрацията в Гърмен

Минка Капитанова освободи управника на Ковачевица

Шест протежета на бившия кмет на община Гърмен Ахмед Башев, който е и бивш народен представител от ДПС, веднага след изборната победа на настоящия управник Минка Капитанова подадоха молби за напускане и бяха освободени от заемащите длъжности в администрацията по взаимно  съгласие, съобщи infomreja.bg.

Сред достойно напусналите общински служители са Пенка Бусарова от отдел „Общинска собственост", Вили Булгурова от отдел „Европроекти", Зорка Петанкова от „Местни данъци и такси”, шофьорът на Ахмед Башев Фейзул Кежов.

Кежов бе освободен от Минка Капитанова в предния мандат и съдът го възстанови месеци преди местните избори. Капитанова спази решението на магистратите и назначи Фейзул Кежов за шофьор в Обредния дом в Гърмен.

След убедителната победа на кмета Минка Капитанова, която окончателно отстрани от управлението на общината Ахмед Башев, верният му Фейзул Кежов също подаде молба за доброволно напускане на поста.

Двамата екополицаи в община Гърмен Зелкиф Узун и Неджип Ибрахим също по собствено желание са освободени от кмета Минка Капитанова след изборната й победа.

Цялата тази гвардия от общински служители до втория тур на местните избори заедно с още десетина свои колеги, които също се канят да подадат молби за напускане, се надяваха Ахмед Башев да се върне на бял кон на кметския стол и те да продължат да работят в общинската администрация. 

По време на изборите те активно и без да се крият работеха в полза на Ахмед Башев. След като техният човек обаче загуби вота, те побързаха сами да напуснат досегашните си работни места.

"Никого до този момент не съм уволнила. Не съм дала и повод на някого да мисли, че ще го уволнявам. Всички, които напуснаха досега и тези, които се канят да го направят след годишни отпуски и болнични, го правят доброволно", заяви кметът Минка Капитанова в коментар на многото молби за напускане на общинската администрация след изборите.

Тя съобщи, че със своя заповед е освободила единствено кметския наместник на историческото село Ковачевица Емил Римов поради изтичане на мандата. Римов бе назначен от Ахмед Башев за управник на Ковачевица през 2012 г., като тогава той освободи местната кметска наместничка Стойка Дишлянова.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)