Избрани Новини

Студентите предпочитат да празнуват в Благоевград

На второ и трето място са Сандански и Добринище

Повечето от хотелите в курортите в Благоевградско за студентския празник вече са заети, предаде БНТ. Най-предпочитаните дестинации от младите хора са Благоевград, където празникът излиза най-евтино, Сандански и Добринище – заради минералната вода, и традиционно в Банско – заради атмосферата.

Туроператори разказаха, че студентите избират оферти от 90 до 200 лева. Предпочитат празничен пакет, включващ две нощувки и вечеря.

“Студентите напоследък търсят не евтините хотели, вили на балкана, къщи, от една страна цената е по-атрактивна, от друга възможността да бъдат по-интимни”, каза Васил Ангелов, собственик на туристическа агенция.

“Няма етикета, който спазваш в хотела, трябва да спазваш тишина, с други хора си, непушаческа зона за пушачите, а докато в къща си сам и си определяш ти – храна, меню, музика и си независим”, сподели студентката Ивета Сотирова.

В Благоевградско по-голяма част от новогодишните пакети включват три нощувки със закуска и празнична вечеря.

50 на сто от местата вече са резервирани. Хотелиери и ресторантьори залагат на СПА процедури и атрактивна програма в новогодишната нощ, а празничната вечеря излиза около 400 лева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов