Избрани Новини

Община Благоевград набира доброволци

До момента има подадени 15 заявления

Община Благоевград набира доброволци, които да бъдат мобилизирани при необходимост в случай на бедствия, предаде БНТ. Те ще трябва да участват в гасенето на пожари, при наводнения или други извънредни ситуации. До момента има подадени 15 заявления от желаещи да станат доброволци от общо 45 свободни места. Кандидатите трябва да отговарят на определени изисквания.

Кандидат-доброволците, които ще действат при извънредни ситуации, трябва да не са осъждани, да бъдат здрави и да са на възраст между 18 и 60 години. Те ще преминат през специални обучения, за да бъдат подготвени.

“Обучават ги за действие при пожари, при други събития, за оказване на медицинска помощ”, обясни Любен Терзийски от община Благоевград.

При извънредна ситуация и необходимост доброволците ще бъдат мобилизирани от кмета на Община Благоевград. За дните, в които са работили, те ще получат парично възнаграждение. Благоевградчани казаха, че не са запознати с възможността да станат доброволци, но са готови да помагат при необходимост.

Досега не е имало ситуация, при която да се е налагало доброволното формирование да бъде мобилизирано, казаха още от общинската администрация.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов