Избрани Новини

Благоевград отбелязва Международния ден на хората с увреждания

Организира спортен празник под надслов "Ние можем да спортуваме“

Община Благоевград и Комплексът за социални услуги за възрастни хора с увреждания организират спортен празник под надслов „Ние можем да спортуваме“. Инициативата ще се състои днес от 10:00 часа в Общинския младежки дом. Събитието се организира за първа година в Благоевград по повод Международния ден на хората с увреждания, като идеята е да стане традиционно.

В спортния празник ще се включат всички потребители на социалния комплекс, като част от тях ще мерят сили в дисциплини като канадска борба, тенис на маса, дартс, домино. В програмата са включени и  други занимателни игри. На събитието са поканени да присъстват световният шампион по канадска борба и почетен гражданин на Благоевград Георги Гайдарджиев и треньорът по шах и президент на ШК „Виктори“ Марин Атанасов. Участниците, заявили „Ние можем да спортуваме”, ще получат медали и грамоти.

Мотото „Нека бъдем заедно“ ще съпровожда и спортните събития, които ще се състоят в зала „Скаптопара“ в същия ден, отново посветени на Международния ден на хората с увреждания. Те са организирани от Община Благоевград,  Помощно училище „Св. Паисий Хилендарски“, Катедра „Теория и методика на физическото възпитание“ при ЮЗУ „Неофит Рилски“ и Асоциация за физическо възпитание, спорт, танци и рекреация и започват от 10.30 часа.

През 1992 година Генералната асамблея на ООН обявява 3-ти декември за Международен ден на хората с увреждания. Това е ден за подкрепа на достойнството, правата и добруването на хората с увреждания. Той трябва да подпомогне дискусията за свободния и независим живот на хората с увреждания и тяхното пълноправно участие в обществото. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов