Избрани Новини

Христина Шопова: Община Благоевград ще продължи да създава по-добри условия за хората с увреждания

Проведе се спортен празник под надслов "Ние можем да спортуваме"

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова откри спортен празник под надслов „Ние можем да спортуваме“, организиран от Община Благоевград и Комплекс за социални услуги за възрастни хора с увреждания. Инициативата се проведе в Младежкия дом по повод Международния ден на хората с увреждания 3-ти декември.

„Искам да кажа благодаря на работещите в комплекса, защото ежедневно полагат усилия и отдават енергия да работят с тези прекрасни хора. Заслужавате респект за това, че не се отказвате и благодарение на вас тази година много инициативи станаха факт. Благоевград се гордее с хора като Катя Сейменска, която показва спортен огромен хъс и е с отличие в летните игри на Спешъл олимпикс в Лос Анжелис. Истината е, че ние не осъзнаваме колко им е трудно на тези хора, в нашата държава условията за тях не са на най-високото ниво, но Община Благоевград се старае с всички усилия да осигури най-доброто за хората с увреждания . Продължаваме да работим в тази посока. Поздравления за спортния празник! Спортът е нещо, което възпитава и дава възможност на всеки да покаже, това което може. Продължавайте да се борите“, каза в приветствено слово Христина Шопова. Тя призова да се насочим към самата личност, а не към уврежданията на човека.  

На събитието присъстваха световният шампион по канадска борба и почетен гражданин на Благоевград Георги Гайдарджиев, както и треньорът по шах и президент на ШК „Виктори“ Марин Атанасов. В спортния празник се включиха всички потребители на социалния комплекс, като част тях мериха сили в дисциплини като канадска борба, тенис на маса, дартс, домино, а други участваха в занимателни игри.

Участниците в спортния празник получиха медали и грамоти. През 1992 година Генералната асамблея на ООН обявява 3-ти декември за Международен ден на хората с увреждания. Това е ден за подкрепа на достойнството, правата и добруването на хората с увреждания. Той трябва да подпомогне дискусията за свободния и независим живот на хората с увреждания и тяхното пълноправно участие в обществото.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов