Избрани Новини

Класически "Пирин" с 3:0 над "Локомотив" Пд и девето място

"Орлетата" надделяха категорично над гостите си от "Локомотив" Пд

ОФК "Пирин" изработи чиста победа с 3:0 днес в Благоевград, като орлетата надделяха категорично над гостите си от "Локомотив" Пд, съобщи infomreja.bg. Пиринци нито за момент не оставиха съмнение, че могат да вземат трите точки, особено през втората част, когато тотално надиграха съперника.

Първото полувреме премина основно в битка около средата на терена, като гостите имаха една сериозна възможност чрез Камбуров, но Костов спаси майсторски, останал очи в очи с нападателя в 15-та минута. Орлетата също имаха своите шансове, като удари на Траянов с глава, Сандански и Костадинов затрудниха максимално Ел Каруби.

През втората част пиринци тотално доминираха на терена. В 49-та минута ръка на защитник на "Локомотив" срещна топката след центриране на Маркиньос, но дузпа не бе отсъдена. В 53-та минута Дюлгеров бе изведен перфектно в наказателното поле, финтира защитник и опита да прехвърли стража на гостите, но топката тупна над гредата. Три минути по-късно отново Дюгеров бе замесен в отлична атака в зелено, шутира силно, Ел Каруби изби, а Тошев простреля вратата за 1:0.

Пет минути по-късно гостите останаха с човек по-малко, след като Стамов бе изгонен за втори жълт картон, след като фаулира откъсващия се Тасев. В 63-та минута пиринци вече водеха с 2:0, след като Башлиев засече центриране отдясно с глава, топката се отби в Крумов и влезе в мрежата зад стража на пловдивчани. До края резултатът вече можеше да бъде разгромен за "Пирин", но Тасев, Траянов и отново Тасев пропуснаха при добри контраатаки.

В края на мача, при поредната отлична контра за орлетата, Наков отблизо разстреля вратата за класическото 3:0. С тази победа благоевградчани вече не са последни в класирането, като изпревариха "Монтана" с по-добри показатели в директните двубои.

В неделя "Пирин" отново играе у дома, този път с "Черно море" Варна. Двубоят е с начален час 14:00.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов