Избрани Новини

15 хиляди светлини засияха на коледното дръвче в Разлог

Над 80 елхи блеснаха под светлините на прожекторите

Кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев запали светлините на елхата, която се намира на централния площад в Разлог. Коледното дръвче, което тази година е украсено и с нови светещи елементи, ще дарява усмивки и коледен дух на жители и гости на Разлог. Млади и талантливи изпълнители и танцьори от Детско театрално студио и Танцово студио „Силвана денс“ към НЧ „15.09.1903-1909“ направиха запалването на елхата още по-празнично, а великолепна заря освети небето над Разлог.

В същия час повече от 80 елхи блеснаха под светлините на прожектори и вече украсяват водната алея в Централния градски парк. С изобретателност и настроение се открояват всички елхи, които са накичени със суджуци, баници, бонбони и други интересни хрумвания. Идеята е да бъдат украсени по най-атрактивен, нестандартен и необикновен начин. Инициативата, в която се включиха граждани, училища, предприятия, институции, сдружения и др., е на Сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“ с председател Костадинка Тодорова, с подкрепата на Община Разлог. Забележителен творчески хъс показаха всички участници и доказаха своите дизайнерски умения.

Нови светлинни декорации  и елементи в украсата на Разлог има и по централните пътни възли на града.

В коледните мероприятия следват концерти на талантливи ученици от училищата в Разлог, които ще бъдат в НЧ „15.09.1903-1909“, както и инициативата „Дядо Коледа по домовете“.

На 1.01.2016 г. ще се проведе традиционният Новогодишен кукерски карнавал. В него участие ще вземат 7-те квартала на Разлог. Събитието се провежда на централния площад в Разлог от 10.30 ч. 

 

      



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)