Избрани Новини

Връчиха литературните награди на името на Вапцаров

Завърши Седмият национален поетичен конкурс в Благоевград

В Благоевград завърши Седмият нацонален литературен конкурс на името на Никола Вапцаров, организиран от читалище "Н.Вапцаров". Представени бяха 55 творби в разделите "Проза" и "Поезия". Журито в състав председател Любима Димитрова от РИО-Благоевград, доц. Роман Хаджикосев, преподавател в ЮЗУ "Н.Рилски"-Благоевград и писателката Лалка Бенгюзова връчиха награди на следните творби и техните автори:

В раздел "Поезия" първа награда не се присъди. Втора награда получи стихотворението "Сълзите от герана" на Светлана Ангелова от Харманли. Трета - стихотворението "Оптимистично" с автор Кръстина Кръстева от с.Велиево, Габровско.

В раздел "Проза" бяха връчени две първи награди - за разказа "Прощално" на Марта Недева от Провадия и за "Кръгове" на Светлана Ангелова от Харманли, втора - за разказа "Очите на момичето" с автор Людмил Попов от Пловдив и трета - за произведението "Моцартина" на Марта Радева от Провадия.

Според журито тази година са участвали по-малък брой творби, но затова пък с много по-сериозно качество, със социални и граждански мотиви, като прозаичните творби са били много силни  и издържани.

На срещата присъстваха над 50 поети, писатели, певци, членове на Творческо обединение "XXI век" от целия Югозапад - Петрич, Сандански, Самоков, Благоевград, Кюстендил и др. След официалната част творците си спретнаха предновогодишен банкет с много тостове, стихове и песни. Попяха им и членовете на обединението народните певци Павлина Теова и Венцислав Цветков, които наскоро грабнаха с изпълненията си на Десетия юбилеен национален фестивал  на художествената самодейност на пенсионерите в София златни медали. Лауреатът В.Цветков се похвали, че е издал и първата си книга за деца "Детски свят", която скоро ще представи на своите колеги от обединението.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов