Избрани Новини

Шест месеца затвор за дупничанин, обиждал и плюл полицаи

Потрошил и патрулката

6 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване в затвора в Бобов дол получи дупничанинът Д. К., който обиждал полицаи по време на проверка и потрошил патрулен автомобил, предаде infomreja.bg.

Случаят е от 1 февруари тази година, когато мъжът е спрян за проверка на път ІІ-62, на изхода на Дупница. Тогава при рутинна полицейска проверка Д.К. е извършил непристойни и грубо нарушаващи обществения ред действия. Според документите по делото той е обиждал един от униформените с думите: „Ега детето ти стане наркоман и я да му продавам”, блъскал го и се опитал да го наплюе. Не стигнало това, но той нападнал с обиди и други полицаи, участващи в проверката. „Боклуци, какви сте вие да ни проверявате?”, били част от обидите, които отправил Д.К. към униформените. След това дупничанинът се изплюл върху волана на патрулния автомобил и счупил с крак стъклото на задна дясна врата на колата. Оценената щета е на стойност 65 лв.

След старта на процеса мъжът реши да признае напълно вината си и да сключи споразумение с прокуратурата, за да получи минимална присъда. „Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението, а именно, че има последиците на влязла в сила присъда. Съгласен съм с тях. Декларирам, че се отказвам от разглеждане на делото по общия ред и че доброволно подписвам споразумението“, бяха единствените думи на подсъдимия пред магистратите в Районния съд в Дупница.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов