Избрани Новини

Започват търговете за дървесина в Благоевградско

Първата тръжна сесия започва в петък

Първата тръжна сесия за отдаване ползването на дървесина за 2016 г. на Югозападното държавно предприятие стартира в петък- 11 декември. За втора поредна година процедурите по възлагане на добива и продажбата на дървесина за всичките териториални поделения ще се провеждат в централата в Благоевград и в офиса в София.

Целта е постигане на пълна прозрачност, публичност и обективност, както и гарантиране на равнопоставеност на фирмите-ползватели. Този начин на провеждане на процедурите отчита препоръките на браншовите организации в горския сектор и е съобразен с указанията на Министерството на земеделието и храните.

За максимално улеснение на фирмите е предвидено желаещите да участват в предстоящите търгове, да могат да изтеглят целия набор необходими документи от интернет страницата на ЮЗДП, като стойността за документацията ще се заплаща по банков път. Освен на определените места в Благоевград и София документи за участие в процедурите могат да бъдат подавани и чрез куриерска служба.

Близо 762 ­000 кубически метра е предвиденото ползване по годишен план за 2016 г. на Югозападното държавно предприятие. От тях 298 440 куб. метра ще бъдат предложени за продажба на първата тръжна сесия, 1/3 от които са за местни търговци и ползватели, които отговарят на законовите изисквания, съобщава standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов