Избрани Новини

Подменят 1600 метра водопровод на село Грамаде

Проблемът с водоснабдяването на селото е дългогодишен

1600 метра водопровод се подменя от общинското дружество ВиК-Дупница за село Грамаде, съобщават zadupnitsa.com. Проблемът с водоснабдяването на селото е дългогодишен, но с подмяната се очаква да бъде разрешен, убеден е Управителят на водния оператор Илия Илиев. Ремонтните дейности са от Пречиствателната станция при Джерман и се измества целият водопровод, който досега преминаваше през реката.

"Този отрязък ни създаваше проблеми всяка седмица и авариите бяха редовни, а това водеше до проблеми с водопадаването към жителите на Грамаде. Особено с изграждането на новата магистрала, на практика нямаше да имаме възможност да реагираме и да оставим цялото село без вода. До ден-два трябва да приключим с тази дейност и да пуснем водоподаването по новия водопровод", коментира още Илиев.
През тази година изцяло подменен водопровод е този на ул. "Цар Иван Асен", "Димчо Дебелянов", "Булаир", "Гео Милев", участъкът от градинката "Желю Демиревски" до кръстовището с "Булаир", водопровода към кв. Байкал и други.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов