Избрани Новини

Дърво с любими книги закичиха в Банско

Започна Националната седмица на четенето / 7 – 12 декември 2015 г. /

В СОУ „Неофит Рилски” в Банско Националната седмица на четенето / 7 – 12 декември 2015 г. / започна с анкета сред учениците „Чета, защото ...”. Във фоайето на учебното заведение е подреден кът с художествена литература под надслов „Прочети и върни”. Учениците носят свои любими книги, които ще четат и разменят през цялата учебна година.
Свой оригинален кът „Препоръчай книга” създадоха и седмокласниците. На специално дърво всички могат да окачват бележки с предложения за любими и вдъхновяващи книги.
До края на седмицата всички класове ще участват в различни прояви, посветени на четенето. Вторник бе денят на най-добрите четци и разказвачи, които ще бъдат определени на специално състезание. През следващите дни ще се проведе маратон на четенето, състезание по правопис и среща с родителите на ученици, които имат проблеми в езиковото развитие. На специална среща логопедът в училището Бойка Спасова ще запознае учителите с особеностите на дислексията - един тревожен и все по–задълбочаващ се проблем сред подрастващите.
Седмицата ще приключи с подаряване на детски и юношески книги и с награждаване на победителите в състезанието по четене и правопис.
Учителите са убедени, че проявите ще се отразят благотворно върху повишаване грамотността на възпитаниците на учебното заведение.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов