Избрани Новини

Награждават ученици за рисунки и снимки

Приключи училищната надпревара "В крак с климата"

Конкурсът се организира от Сдружение „За Земята". Идеята на състезанието е да напомни на жителите на Пиринския край, че климатичните промени вече налагат промени в живота ни, а решението се крие в ежедневните прости действия на всеки човек. Съществуват много начини за приспособяване към изменящия се климат - от използване на слънчевата енергия за топла вода у дома и в обществените сгради, до събиране на дъждовна вода за поливане в градината, или производство на тор (компост) от градинските и животински отпадъци в стопанството.

В състезанието с над 100 авторски рисунки и снимки взеха участие ученици от 15 училища в Благоевградска област. Освен с индивидуални художествени творби, няколко училищни отбора се състезаваха в категория „Училище без боклук". Отличени бяха три от тях - за най-добро разделно събиране, за най-голямо намаление на отпадъците и за най-малко боклук, изхвърлен от един ученик за една учебна година. До 23 декември във фоайето на Община Благоевград жители и гости ще могат да разhледат изложбата от най-въздействащите образи и картини с климатични послания от учениците.

Официалноjd награждаване на победителите в училищната надпревара „В крак с климата" ще се проведе днес от 15,00 часа в зала „22-ри септември" в Благоевград, информира standartnews.com.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов