Избрани Новини

431 лева е заплатата на съветниците в Благоевград

Заплатите са 25% от брутната работна заплата на председателя

431 лева ще бъде основното месечно възнаграждение на общинските съветници в Благоевград, това решиха самите те на своя сесия в петък, съобщава standartnews.com. Против тази сума гласуваха само двамата съветници от Гражданско сдружение „ЕКИП". Един от тях– Кирил Ваклинов, предложи местните парламентаристи да получават символично по 10 стотинки. Това предложение бе критикувано от болшинството съветници, определиха го като популистко. Някои дори поискаха двамата от „ЕКИП" да получат по една десета от един лев, щом толкова настояват. 

"Недопустимо е да реагират така на нашето предложение. Дори ни даваха готови декларации, които да подпишем, че сме съгласни нашите възнаграждения да ги дарим за процедури „ин витро". Ние сами решаваме за какво да ги дадем, а не други да ни диктуват", заяви Владимир Елезов от „ЕКИП". 

В крайна сметка местните парламентаристи одобриха предложението на Йордан Миленков от ГЕРБ заплатите им да бъдат 25% от брутната работна заплата на председателя на ОбС. 431 лева ще получават за участие в сесии и комисии, а тези, които участват и в търгове, ще си докарват по още над 100 лева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов