Избрани Новини

Опасни спортни съоръжения стоят на стадион в Благоевград

Игрище в квартал "Еленово" не е ремонтирано от 20 години

Само седмица след трагичния случай, при който ученик в Разлог загина в час по физическо заради необезопасена футболна врата, деца играят на опасен стадион в Благоевград, съобщава БНТ. Старото футболно игрище в най-големия квартал „Еленово” не е ремонтирано повече от 20 години. Стадионът се стопанисва от община Благоевград, откъдето казаха, че състоянието на съоръженията се контролира периодично и предстои старите елементи да бъдат демонтирани.

За това, че  някога тук е имало стадион, напомнят само старите футболни врати. На мястото, където са били трибуните, сега са останали само железа, винкели и пирони. Седалки няма. Всеки ден на това старо игрище с риск за здравето си играят децата от квартала. Те често се качват и на трибуните, които не са обезопасени по никакъв начин.

Хората смятат: “Малко отклонение на вниманието и може да се случи най-страшното, просто да си счупи ръка или крак може.” И още: “Опасен е, нужно е малко да се промени, играехме, тука играехме като по-малки.”

Според хората най-голяма опасност крият старите футболни врати: “Виждаме я тая, че една подпора няма, колкото и да е, придава сигурност на конструкцията, тя е осакатена сега.”

На футболното игрище дори се провеждат и часове по физкултура от близкото училище.

Сергей Биров, директор на Осмо СОУ „Аресни Костенцев” – Благоевград: “Играят под контрол, тъй като към този момент двора на училището не можем да го използваме, напълно пълноценно – в смисъл, че само северната част на двора е само обезопасена, т.к. там се извършват строително-монтажни работи.”

Теренът е общинска собственост. Проект на общината цели да го превърне в модерна спортна площадка. След инцидента на спортното игрище в Разлог, Регионалният инспекторат по образованието в Благоевград разпореди проверка на състоянието на всички площадки в училища и детски градини в областта.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)