Избрани Новини

Министър Кралев в Банско: Зимните спортове имат голямо социално значение

Банско ще приеме проекта на Виктор Жеков за построяване на тренировъчно трасе за бордъркрос

"Министерството на младежта и спорта ще подкрепя зимните спортове като ски и биатлон не само заради международните им успехи, но и заради голямото им социално значение", заяви министър Красен Кралев по повод откриването на ски сезона в Банско. 
На събитието присъстваха още кметът на града Георги Икономов, петкратният носител на Световната купа по ски Марк Жирардели, двукратният олимпийски шампион Маркус Васмайер, най-добрият български скиор за всички времена Петър Попангелов, маркетинг директорът на „Юлен“ Иван Обрейков и председателят на комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов.  
Министър Кралев подчерта отличната работа по програмата „Научи се да караш ски“, която се реализира от министерството и федерацията. Над 20 000 деца са обучени по нея като процентът на тези, които остават в спорта е над 20. 
„България има голяма нужда от обновяване на спортната инфраструктура, но всичко трябва да бъде в рамките на закона. Излишно е да се внася постоянно напрежение в отношенията между природозащитниците и зимните курорти. Крайно време е всички заинтересовани страни да седнат и да се разберат как ще продължава развитието на зимните спортове и на туристическата индустрия, която е свързана с тях“, допълни министърът. 
Иван Обрейков пое ангажимент Банско да приеме проекта на Виктор Жеков за построяване на тренировъчно трасе за бордъркрос. Министър Кралев допълни, че на Боровец пък ще бъде направено трасе за летен биатлон, което в момента липсва на федерацията. 
„Като скиор пожелавам на всичките ни курорти една добра и снежна зима, защото да си министър е мандатна длъжност, а ще съм скиор и ще обичам планината цял живот“, завърши министър Кралев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов