Избрани Новини

Очакват много деца на постановките на театъра в Кюстендил

И Дядо Коледа ще присъства в театъра

Над 1 600 деца ще посетят коледната постановка на общинския театър в Кюстендил. За Радио "Фокус" директорът на културния институт Чавдар Ненов заяви, че от днес до края на седмицата ще бъдат играни по три преставления на куклената постановка "Коледно желание".

"Успяхме да наложим традицията Дядо Коледа да не пропуска кюстендилският театър, да раздава подаръци и да се снима индивидуално с всяко едно дете. Няма да направим изключение и тази година. Той обеща на всички деца, че пак, в периода 14 – 18 декември, ще присъства в театъра. Каня всички кюстендилски деца да станат част от празника, защото освен подаръците и снимките, когато се включи и един интересен куклен спектакъл, нещата наистина се превръщат в празник не само за децата, но и за всички участващи в него”, обясни Чавдар Ненов.

Става въпрос за авторски куклен спектакъл на режисьора Лозен Йорданов. Сценографията е на Георги и Миглена Славкови, които до момента се справят прекрасно. Актьорите, ангажирани към постановката са Боряна Илиева, Елена Ливадийска, Йордан Данчев, Николай Брънзалов. "Интересното около спектакъла е това, че става въпрос за една съвременна история, разглеждаща един проблем, който за съжаление все по-често се вижда в съвременните млади български семейства. Един компромис, който все по-често се налага, за да осигурят стабилно финансово бъдеще на децата си- родителите заминават да работят в чужбина. Нашият герой има същия проблем. Родителите правят компромис, лишават детето от своето присъствие и заминават в чужбина, а то се отглежда от бабите и дядовците. Ние отговаряме на въпроса дали това е достатъчно за децата, дали финансовото бъдеще може да компенсира липсата на родителите, дали в крайна сметка си заслужава този компромис”, заяви Чавдар Ненов.

Той очаква над 1600 – 1700 деца да изгледат кукленото представление в рамките на тази седмица и да се снимат индивидуално с Дядо Коледа.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов