Избрани Новини

Кози пътеки катерят благоевградчани

Една от пътеките в Благоевград е толкова пряка, че човек трудно може да я заобиколи

За да спестят време за придвижване много от хората в Благоевград използват преки пътеки. Невинаги обаче те са безопасни, съобщава БНТ. Напротив- много често са неосветени и пусти, и преминаването по тях е рисковано.

Една от пътеките в Благоевград е толкова пряка, че човек трудно може да я заобиколи. Тя спестява поне 30-ина минути ходене на жителите на квартал "Еленово", тръгнали за промишлената зона. Бързият достъп обаче си има цена. Пътеката нито е осветена, нито е обезопасена. По пътеката минават и много възрастни хора. За тях отсечката е стръмна и е уморително да я изминават, но я ползват, за да пестят пари от градския транспорт: "По-пряко, чедо и да спеста 80 стотинки", признава жителка на града.

Пътеката освен хората използват и кучетата. Незнайно как образувалият се трап в непосредствена близост, също е сериозна заплаха за минувачите. Охрана няма как да се назначи, защото пътеката не фигурира никъде в картите на Общината.

Пряк път има и от Икономическия техникум към района на КАТ. Там пътеката се поддържа. Дори е изградено и осветление, което обаче не работи.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)