Избрани Новини

Дръвчета засияха в празнична премяна

В Младежкия дом откриха изложба "Изкуство и култура - път към успеха”

Дръвчетата пред Общинския младежки дом в Благоевград бяха украсени с разноцветна и оригинална украса. Десетки деца от учебните заведения в града, както и от социалните звена бяха изработили позабравени елементи за своите пъстри украшения, които сами закачиха. Началото на коледните инициативи постави директорът на Общински младежки дом Стоян Веселински. Той приветства децата и техните учители, като пожела на всички светли коледни празници и благодари за ентусиазма, с който децата са изработили красивите гирлянди и украшения. „Това е украса, която не се вижда всеки ден. Затова ние решихме да се върнем към годините, когато нашите баби и дядовци са украсявали елхите с подръчни материали и сами са изработвали детайлите за своята елха”, каза още Стоян Веселински.

Кратка празнична програма изнесоха учениците от ІХ ОУ „Пейо Яворов” от състав за народни танци, Мира Радева поздрави с песента „Честита Коледа”, а ученици от 11 ОУ " Христо Ботев"  заедно изпяха „Сурвакари”. След това децата украсиха с много вълнение своите дръвчета.

Тържествените мероприятия по повод коледните празници в Общинския младежки дом продължиха с изложба „Изкуство и култура - път към успеха” на икони, картички, кукли, пана, изработени през годината от участниците в дейностите на институцията. И спазвайки традицията по Коледа, на една богата трапеза се събраха различни поколения и се обединиха като „Пазители на традицията”. В припомнянето на обичаи, песни и обреди взеха участие Сдружение „Ние жените“ на Здравка Чимева, Спортен клуб „Бодрост“, Фолклорна група от квартал Грамада, Православен център и деца от учебните заведения в Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)