Избрани Новини

7 години затвор за внук, пребил до смърт баба си

На 10 декември м.г. 44-годишният Сотир Атанасов преби 87-годишната си баба

Седем години ще лежи в затвора внук, убил баба си по непредпазливост в Благоевград, постанови окръжният съд, съобщи "24 часа".
На 10 декември м.г. 44-годишният Сотир Атанасов преби 87-годишната си баба Митра Йорданова. Той нацепил дърва на възрастната жена, после седнал да се почерпи с ракия. Скарал се с нея за пари и налетял да я бие. Нанесъл й удари с в областта на лицето и крайниците, стискал я в областта на лицето и шията.
Оставил я сама вкъщи с тежки наранявания и си тръгнал. На следващия ден пенсионерката се почувствала много зле и потърсила помощ при лекар. Медиците я прегледали и я пуснали да се лекува вкъщи, като не открили нищо сериозно притеснително. На следващия ден жената била открита мъртва. Аутопсията показала, че е получила при побоя черепно-мозъчна и шийна травма.
Пред съда внукът призна, че е ударил баба си, но не е искал да я убива. Адвокатът му пък изрази недоумение как жената е била преглеждана от лекари, които не установили сериозни наранявания и не са я лекували в болница.
Съдът прецени, че Атанасов е нанесъл средна телесна повреда, в резултат на която е настъпила смъртта.
Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Софийски апелативен съд.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов