Избрани Новини

Прожектират документалния филм "Даровете на влъхвите"

Продължава православната кинолектория в Благоевград

Продължава православната кинолектория, организирана от Православния информационен център в Благоевград към Неврокопската света митрополия. Тя се провежда всяка сряда от 18 часа. Днес ще може да се види документалния филм "Даровете на влъхвите", който разказва какво се е случило с даровете, поднесени от мъдреците на малкия божи син. Запознатите знаят, че се съхраняват в Света гора, но любознателните ще научат повече от филма. Прожекцията е  подходяща и за възрастни, и за деца.

В Православния информационен център вече работи и курсът за деца по журналистика, който също е безплатен. Нарича се "Кандилце" и вече има своя постоянна рубрика със същото име в детското предаване на Радио Благоевград "Тийн зона", което се излъчва всяка събота от 10 часа. Ръководител на детския журналистически клуб е Антоанета Гулева от Радио Благоевград, Жена на годината на Благоевград за 2013 година. Все още могат да се включат в него желаещи деца.

А на 23 декември ще се проведе Рождественска вечер с беседа на тема "Хлябът в православната традиция". Това ще е семейна вечер с печене на рождественски хлебчета. Събитието е от 18 часа в центъра.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов