Избрани Новини

Община Гърмен ще се постарае да усвои максималното от всички европроекти

Задача № 1 за общината е да се разреши проблемът с ромския квартал

Основен приоритет за общината през 2016 година ще бъде решаването на проблема с незаконните постройки в квартал „Кремиковци“, село Марчево, община Гърмен. Това каза пред радио „Фокус“ Минка Капитанова, кмет на общината. По думите й, месец и половина след изборите обстановката в населеното място е спокойна и нещата се нормализират.

"В момента тече подготовка по проектиране и придвижване на нови проекти, които трябва да входираме за новия програмен период. Община Гърмен ще се постарае да усвои максималното от всички европейски проекти , по които имаме възможност да кандидатстваме, за да подобрим до колкото в възможно инфраструктурата, тъй като туризмът на територията на общината се развива с много бърза скорост и се надявам да продължим така“, посочи Капитанова.

Тя допълни, че има много работа, която трябва да се свърши, но задача № 1, която е останала от предишния мандат, е да се разреши проблемът с ромския квартал. Капитанова каза още, че вече е започната процедура по взимането на необходимите мерки, съвместно с Областна администрация и всички институции, от които зависи разрешаването на проблема. Тя изрази надежда, че през новата година ще бъдат предприети конкретни действия, за да започне от някъде разрешаването на този дългогодишен проблем за общината.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов