Избрани Новини

Идва краят на старите автобуси и "консерви“ в Дупница

Общината ще подписва нов договор за транспортни услуги

Краят на 30-годишните автобуси и "консерви", които се грижат за превоза на пътниците по улиците на Дупница вече идва, съобщава zadupnitsa.com. От Общината обявиха поръчка по избор на превозвачи за градската, междуградската, както и на сезонните линии. На 21 януари ще бъдат отворени офертите на кандидатите. Причината е изтичането на досегашния договор за тази дейност, който бе сключен преди 10 години.

Последните години оплакванията на пътуващите са свързани, както с липсата на големи и отоплени особено зимно време автобуси, така и с използването на малки такива, които добиха известност като "консерви", защото се тъпчат с правостоящи. Отделно от това, с едно-две изключения, нито един не може да превозва трудноподвижни хора.
Общата прогнозна максимална стойност е 869 100 лева без ДДС, която превозвачите имат право да получат за извършваната услуга. Осем са обособените пакети с по няколко направления, като най-голяма е тази за вътрешноградския транспорт – 646 700 лева.

От Община Дупница обаче заложиха задължително условие за кандидатстване по тази позиция-  автобуси, които да могат да извършват превоз на трудноподвижни лица. Неотговарящите на това условие, няма да бъдат допускани до участие в поръчката по избор.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)