Избрани Новини

Областният награди ученици

Участваха в конкурс под надслов "Който помни миналото и знае настоящето, е сигурен за бъдещето“

Под патронажа на областния управител Бисер Михайлов в Областна администрация Благоевград се проведе официална церемония по награждаване на учениците, изявили желание да участват в конкурса под надслов „Който помни миналото и знае настоящето, е сигурен за бъдещето“. Идеята за конкурса е част от инициативите, предприети от областния управител като член на Националния комитет за отбелязване на 100 години от Първата световна война и участието на България в нея.
„Днес отново сме свидетели на влошаване на средата за сигурност в непосредствена близост до нашите граници. Разрастват се предизвикателствата пред демократичната общност за гарантиране на международния правов ред, основан на върховенството на закона, демократичните ценности, човешките права и свободи. Това не бива да бъде допуснато. Важно е да научим и да не забравяме уроците на историята, защото тя ни е научила, че военните победи идват и си отиват, докато демокрацията и човешките права се отстояват ежедневно“, сподели в словото си областният управител..
Общият брой на участниците в конкурса бе 45, като се представиха ученици от община Благоевград, Симитли, Гоце Делчев, Гърмен, Якоруда, Сандански, Петрич и Сатовча.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов