Избрани Новини

Деца майсторят календари, картички и снежни човеци в Благоевград

Всички малчугани могат да се присъединят

 За втора поредна година във фоайето на община Благоевград ще бъде отворен Детски коледен панаир. Мероприятието продължава и днес. Организирано е от Община Благоевград и фондация „EASY ART” с председател Станка Желева.

     Вълшебството на Детския коледен панаирен дух започна от 10:00 часа, като на него са поканени всички малки жители и гости на община Благоевград. Малчуганите заедно с аниматори ще се забавляват, играят, майсторят и творят сладки, картички, календари и снежни човеци.

     Организаторите от община Благоевград и Фондация „EASY ART" са подготвили много изненади за децата. Тази година, в Детския коледен панаир, за първи път ще бъде включена играта „Пинята”, а тя е сладка и забавна. Играе се в цял свят, включително и в България, но много по-рядко. За радост на децата, организаторите са изработили изключително интересен вариант на „Пинята“ - голям снежен човек, а малчуганите ще трябва да се погрижат със затворени очи да го отворят и от него да се разпръскат бонбони.

     Част от изработените коледни мотиви  по време на Детския коледен панаир ще бъдат изложени в Коледния базар, който отваря врати на 21 декември във фоайето на община Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов