Избрани Новини

Даниела Савеклиева: С промяната в процесуалните закони ще има по-голяма наказуемост на престъпниците

Крими

19-12-2015, 13:23

Снимка:

bnr.bg

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Съдебна реформа в полуразпад

Хората ще усетят по-бързото и качествено производство, заяви Савеклиева

С промяната в процесуалните закони хората ще усетят по-бързото производство, което ще бъде и по-качествено, ще има и по-голяма наказуемост на извършителите на престъпления, както и подчерта премиерът Борисов. Това каза в интервю за радио ‘‘Фокус’’ Даниела Савеклиева, областен координатор на ПП ГЕРБ за Благоевградска област и народен представител.

По думите й, гласуването на промените в Конституцията е една стъпка в правилната посока и добро начало за положителна промяна. Тя допълни, че е постигнат консенсус между 189 народни представители от 7 различни парламентарни групи, което е една широка парламентарна подкрепа и тя ще гарантира устойчивост в законодателството. Според нея тези промени са положителни, защото така се удовлетворяват исканията и желанието и на съдиите да избират съдии, и на прокурорите да избират прокурори.

"В промените са заложени премахване на тайното гласуване, което беше немислимо в предишен период; пряк избор, а не делегатски събрания. Вече 2/3 от парламента могат да гласуват за парламентарната квота. Ние от ПП ГЕРБ заявихме, че сме категорични в решимостта си да правим реформи, но не реформи на всяка цена, а обмислени, почиващи върху дебат и реална парламентарна подкрепа, в услуга на обществото и гарантиращи резултати в дългосрочен план“, каза още Савеклиева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов