Избрани Новини

Парична гаранция за каналджии, двама от тях били студенти

Крими

19-12-2015, 13:52

Снимка:

снимка, burgasnews

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Представителят на Окръжна прокуратура Бургас се противопостави на направените искания и поиска от въззивния съд да остави без уважение молбата на обвиняемите

Окръжен съд Бургас измени  наложени мерки за неотклонение задържане под стража в парични гаранции на четирима разследвани за каналджийство. Николай Дочев, Евгений Драганов, Теодосий Кочев и Милко Милиев са разследвани по досъдебно производство за това, че на 06.11.2015 година подпомагнали 32 лица, самоопределящи се като граждани на Сирия и Ирак, от които 9 лица, ненавършили 16 години, да пребивават в страната и да преминават през нея в нарушение на закона. Били използвани три МПС – микробус „Мерцедес Спринтер“, лек автомобил „Ауди А4“ и „Крайслер Вояджър“. Обвиняемият Дочев е действал в съучастие като извършител с Драганов, а Гочев и Милиев  в качеството им на помагачи.
На 07.11.2015 година Районен съд Царево е взел по отношение на обвиняемите първоначална мярка задържане под стража, което е потвърдено от Бургаския окръжен съд.
На 11.12.2015 година Царевският районен съд е разгледал искания за изменение на наложените спрямо тях мерки за процесуална принуда, които е оставил без уважение. Пред Бургаския окръжен съд обвиняемите обжалваха този отказ с искания да бъде отменено определението на първоинстанционния съд и да бъдат изменени постановените мерки в по-леки.
Пълномощниците им пледираха, че липсва законовата предпоставка за налагане на най-тежките мерки за процесуална принуда, а именно те да извършат престъпление или да се укрият с цел да осуетят наказателното преследване срещу тях. Адвокатите посочиха, че всички обвиняеми са с чисто съдебно минало и имат адресни регистрации на местоживеене, а обвиняемият Милев е семеен. Адвокатът на Дочев пледира, че неговият подзащитен е признал изцяло вината си и съдейства на разследващите органи за разкриване на обективната истина за извършеното престъпление и в негов интерес е то да приключи по-бързо, тъй като е студент и иска да продължи обучението си. Драганов също е студент към настоящия момент.
Представителят на Окръжна прокуратура Бургас се противопостави на направените искания и поиска от въззивния съд да остави без уважение молбата на обвиняемите.Представителят на Окръжна прокуратура Бургас се противопостави на направените искания и поиска от въззивния съд да остави без уважение молбата на обвиняемите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов