Избрани Новини

Дъжд от бонбони валя във фоайето на Община Благоевград

Проведе се детски коледен панаир

Стотици деца се забавляваха във фоайето на Община Благоевград по време на Детския коледен панаир,който продължи два дни. Той е част от празничната програма на Благоевград, която преминава под мотото "Сътвори Коледа". През целия уикенд малките жители и гости на града изработваха картички, календари, снежни човеци и коледни сладки. 

Най-голямата изненада в програмата се оказа специално изработена пинята, под фрмата на снежен човек, пълна с лакомства. В забавлението се включиха десетки деца със завързани очи, които с помощта на пръчка опитваха да скъсат снежния човек, за да получат сладки и бонбони. След поредния удар върху пинятата, играта приключи, а във фоайето на Общината заваля дъжд от бонбони. Играта донесе много смях и положителни емоции на децата, които нетърпеливо събираха лакомствата. 

Иницативите, включени в празничната програма на Община Благоевград продължават. Утре ще бъде отворен благотворителен базар.

Жителите и гостите на града ще могат да разгледат и закупят картички, рамки за снимки, кутии за бижута, сурвачки и различни сувенири, изработени ръчно от малчугани в „Работилницата на Дядо Коледа“, която беше разположена на партера на Община Благоевград. На базара ще бъдат изложени и изделия, сътворени в рамките на инициативата „Коледна суматоха“, която се проведе в Градската художествена галерия. Средствата, събрани по време на инициативата, ще бъдат използвани за нуждите на Дома за медико-социални грижи "Св. Стилиян“ в Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов