Избрани Новини

Комплексът за възрастни хора с увреждания открива коледен базар

Ще се предлагат сувенири, картички, плетива

 Потребителите на Комплекса за социални услуги за възрастни хора с увреждания в Благоевград ще отворят Коледен базар с ръчно изработени изделия.  Той ще бъде днес и утре пред сградата на Община Благоевград. В рамките на два дни потребителите на социалната услуга ще предлагат сувенири, картички, плетива и други ръчно изработени изделия, сътворени с изключителна старателност и любов. Средствата от продадените вещи, ще бъдат използвани за нуждите на домуващите в Комплекса. Инициативата цели да се даде възможност на хората със специфични потребности да изявят своя творчески потенциал. Изделията, които ще бъдат изложения на базара са плод  на старателна работа на потребителите на комплекса през последния месец, като в дните преди инициативата усърдието на домуващите е подплатено и с вълнение и положителни емоции.

Комплекса за социални услуги за възрастни хора с увреждания беше създаден заедно с още два- Комплекс за социални услуги за деца и Комплекс за социални услуги за стари хора, с цел оптимизация и повишаване качеството на предлаганите от община Благоевград социални услуги във всички бюджетни звена в социалната сфера.

Предстои да бъдат реализирани множество социални проекти. Сред приоритетите на общината са разработване на нови социални услуги, както и предоставяне на такива , насочени към коригиране на негативните поведенчески модели, семейно консултиране, както и реинтеграция на деца, напускащи социалните институции. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)