Избрани Новини

Георги Икономов: 110-километровият рехабилитиран път е изключително важен за Банско

Почти всички подходи към Банско от към Гоце Делчев, Юндола и Симитли са обезпечени, заяви Икономов

110- километровите рехабилитирани участъци Разлог- Садово и Юндола- Разлог са изключително важни за района на Банско. Това каза за радио „Фокус” Георги Икономов, кмет на Община Банско.

"Изключително голямо е значението на този път за региона. Знаем колко дълги години след напускане на гръцката фирма, която работеше по трасето от Гоце Делчев до Банско и остави пътя в лошо състояние. Това пречи най-много на гръцките туристи, които ние очакваме да минат през Гоце Делчев за Банско през зимния сезон от района на Кавала и Драма и другите съседни, но близки на нас градове“, каза Икономов.

По думите му другото, което е неприятния път от Пловдив-Юндола- Банско също много спираше туристите от южната част на България- Пловдив, Пазарджик, също така и турските туристи, които пристигат с коли и автобуси.

"Значението е огромно, защото в един момент този път специално Банско го свързва с Гоце Делчев по най-добрия начин, отделно свързва Банско с Пловдив и от там с магистралата, която е към Турция, т.е. вече е много по-удобен, бърз, сигурен и достъпен за турските туристи до Банско и обратно. Не само за турските туристи естествено, но и за българските туристи в тази част на България“, каза Икономов.

По думите му това е действително важен път, който той лично, а и много други хора, почти бяха загубили преди години всякаква надежда, че ще бъде рехабилитиран.

"Той беше целият с дупки, опасен и с остри завои, а сега нещата са съвсем различни. Вече почти всички подходи към Банско от към Гоце Делчев, Юндола и Симитли са обезпечени“, каза Икономов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов