Избрани Новини

Младежки спектакъл ще събира средства за проекти

Спектакълът представя съвременна история, с вплетени фолклорни традиции

Младежите от инициативата "Младежка банка" - Кюстендил представиха в пресклуба на БТА своята инициатива за организиране на благотворителен спектакъл, с набраните средства, от който да реализират младежки проекти през следващата година. Инициативата се прави за втора поредна година.

Благотворителния спектакъл "Балканска магия" ще се състои на 23 декември в театъра в Кюстендил. Той е реализиран съвместно със сдружение "Партньори"-Кюстендил. Спектакълът представя съвременна история, с вплетени в нея фолклорни традиции.

През миналата година младежите реализираха спектакъл, от който бяха събрани 2280 лева. С парите бяха финансирани три проекта на младежи от Кюстендил - направена беше антистрес зона в едно от учебните заведения в града, еко-фестивал и документален филм.

"Надяваме се през тази година сумата да бъде по-голяма, за да финансираме повече проекти", казаха инициаторите. Набирането на младежки предложения за финансиране ще се осъществи през м. януари.

Младежите са направили и анкета сред 400 ученици в училищата в Кюстендил. Осемдесет процента от участниците са казали, че няма големи възможности за развитие в община Кюстендил. Като добри са оценили предишните проекти 90 процента от анкетираните. Сред предпочитаните от тях проекти за бъдеща реализация са спортни инициативи, такива, свързани с културни дейности, музика и други.

По този начин се стараем да провокираме и въображението на младите, казаха още инициаторите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов