Избрани Новини

Село Баня e предпочитан курорт за Нова година

Всичките 21 спа хотела в разложкото село са пълни за Новогодишните празници

Всичките 21 спа хотела в разложкото село Баня са пълни за Новогодишните празници, информира БНТ. Селото е едно от най-предпочитаните туристически дестинации заради богатите си находища на минерална вода и защото се намира само на 5 километра от ски пистите на Банско.

В село Баня могат да се намерят почивни бази за хора от различни социални слоеве - къщи за гости и луксозни спа хотели.

Мария Йорданова, кмет на село Баня: Цените за Нова година варират от 150 лева на човек - тридневен пакет до, да кажем, 500-600 лева в луксозните хотели, но това са цени, които включват нощувка, закуска, новогодишна вечеря.
Емил Пачеджиев, управител на спа хотел в с.Баня: За Нова година още към 1 октомври сме пълни, дето се казва до козирката... Средният турист идва при нас. Тази година ни е нов спа центърът и е много добре оборудван.

Най-много са българските туристи в село Баня, идват много от балканските страни, от Русия и Великобритания.

Мария Терзиева, собственик на хотелски комплекс: Има много скиори, предпочитат да карат ски и после минералната вода им се отразява добре.

Макс от Бристол - Великобритания: Баня е истинската България, а Банско е просто курорт. Това е изумително място.

Село Баня е второто по дебит находище на минерални извори след Велинград. 72 са каптирани и привличат много чуждестранни инвеститори. Водата е лековита и е полезна за стомашно-чревни заболявания, за проблеми на опорно-двигателния апарат и за кожни болести. Жителите на селото и туристите се надяват на повече общински инвестиции в инфраструктурата и облагородяване на парковите пространства.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов