Избрани Новини

Общината ще си партнира с Фондация „Искам бебе“

Крими

22-12-2015, 10:56

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Специализиран кабинет бе разкрит и функционираше в ДКЦ – 2

Има идея Община Добрич да си партнира с Фондация „Искам бебе“. По-рано този месец кметът на град Йордан Йорданов е провел среща с техни представители.  По време на срещата е обсъдена възможността именно от Добрич да започне национална инициатива, свързана с метода инвитро, посочи кметът. Той допълни, че е оптимист по отношение на това началото на съвместните дейности да бъде дадено още следващия месец.

Обмисля се възможността към инициативата да се включат предсатавители на местния бизнес и по-конкретно производители на хляб в региона. Предстоят работни срещи по темата с местния бизнес и в началото на месец януари ще бъде представена по-детайлна информация за тази инициатива, посочи още Йордан Йорданов. Oще през 2008 година Фондация „Искам бебе” и Община град Добрич стартираха регионална програма за подпомагане на двойки с проблемно забременяване. Тогава общината задели средства за подпомагане на жени с репродуктивни проблеми. От години фондацията подпомага с психологическа помощ. 

В рамките на осъщественото преди години партньорство между общината и фондацията специализиран кабинет бе разкрит и функционираше към ДКЦ – 2 в  града.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов