Избрани Новини

Дадоха площада на Белица под наем за 7 лева на година

Друга фирма търси 4 000 лева за 6 дни работа

Безумен и скандален договор е бил подписан между община Белица и бизнесмен от село Черешово. Центърът на малкото населено място с близо 300 жители бил маскиран като ливада. Целта била да се плаща нищожен наем за селския мегдан, който се ползва от ЕТ „Али Сабри Болут" срещу 7 лева на година. Но така бе доскоро. Защото новият кмет на общината Радослав Ревански първо се хванал за главата от ужасния контракт в ущърб на кметството, а после прекратил договора с бизнесмена Али Болут, който се занимава с дърводобив.

"Този човек складира насред центъра на селото всякакъв дървен материал- трупи, ритловици, дъски, дърва за огрев. Превърнал е мястото в цигания, местните хора се възмущават от мръсотията насред мегдана на населеното място. Ще съм безкопромисен с подобни порочни практики, които изскачат от предното ръководство на общината /б.а.-кмет бе Ибрахим Палев/. Не ме интересува кой е този, който се облагодетелства за сметка на общината", заяви пред „Стандарт" кметът Радослав Ревански.

Как може центърът на едно село да го пишат, че е ливада. А „печалбата" на общината да е 7 лева за 1 година, нямам думи, допълни градоначалникът. Наскоро той получил и фактура за 4000 лева от фирмата, която осигурява зимното поддържане в района. Дружеството поискало парите за 6 дни работа, потърсило и 13 000 лева за окастрени опасни дървета.

"Извиках управителя и обясних, че ще се плаща за реална работа, а не за фактури. Пращам комисии, които да установят какво е свършено. Как да платя 4000 лв., след като не е паднала и снежинка сняг в общината!? Какво са чистили? Няма да допусна да се ощетява общината за сметка на обогатяването на фирми и бизнесмени", категоричен е новият кмет на община Белица.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов