Избрани Новини

Да осиновиш три деца

Жена от Ново Делчево е семейството на три деца

Три деца са намерили дом, любов и грижа, благодарение на Стойна Митрева от санданското село Ново Делчево, съобщава БНТ. В продължение на 16 години тя се опитвала да има своя рожба, но безуспешно. Затова решила да осинови Ради, Влади и Мария и да изпълни живота им с обич.

Ради е само на две години, когато излиза от дома за деца. Тежи малко над три килограма и боледува често. Сега е в първи клас и дори помага на своята втора майка в градината. Тя признава, че детето носи най-доброто сърце.

Стойна  Зулева – Митрева: “Постоянно ми казва: мамо, обичам те. Още като малък като беше, малко му е трудно с учението, но ще се справим.”

След първото осиновено дете, Стойна решава да даде дом и любов на още две – Влади и Мария, която сега е на година и половина.

Надежда Зулева – бабата: „Милостиви са децата и трите. И това, нищо че е малко, знаеш какво е гальовно?”

За да помага със средства за отглеждането на трите деца, бащата се е принудил да работи далече от дома. Стойна пък работи в оранжериите в селото. Разчита единствено на майка си, която й помага за децата.

Стойна: „Моят мъж са седем деца, обаче всеки се е свил и се грижи за неговото семейство – нито помощ съм получила от некой, нито нищо. Само майка ми.”

Стойна е категорична, че няма да остави децата без образование и задължително ще ги възпита да бъдат добри хора.

Стойна: “Да са трудолюбиви, защото ние сме такива – селски хора, трудолюбиви, с много труд изкарваме малко, но достатъчно да живеем що-годе нормално.”

Още от сега Стойна обмисля как да  каже на децата  истината, че са осиновени. Ще се съветва с психолог и се надява  един ден  те  да бъдат благодарни, че са имали шанс да намерят втора майка.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов