Избрани Новини

Сатовча дарява над 45 000 лева на 92 нуждаещи се деца

Кампанията тази година събра с над 10 000 лева повече от миналата

За шеста поредна година хората в община Сатовча доказаха, че сърцата им са отворени за чуждата болка. По инициатива на кмета Арбен Мименов и благодарение на дарители от общината, представители на бизнеса, кметове на населени места, общински съветници, директори на училища и детски градини, служители от общината се набраха над 45 хиляди лева, информира standartnews.com. Средствата ще бъдат раздадени на 92 деца – на петима ученици, които са абитуриенти догодина, на 38 деца сираци от училища и детски градини и на 49 деца с трайни увреждания, които са на възраст до 16 години.

Най-трогателно бе дарението на болния от левкемия 20-годишен Асан Парушев от Сатовча. Той даде 200 лева за децата сираци. За шести път 43-г. Цветан Кавраков, който е инвалид, дари изработена от самия него картина от пясък, която бе продадена на търга за 550 лева.

"Поклон за постъпката им. Няма нужда от повече думи. Гордея се с добрината и отзивчивостта, с големите сърца и състраданието на хората в общината", заяви кметът Мименов.

Кампанията тази година събра с над 10 000 лева повече от миналата. Всяка година общината се обръща към всички жители и гости на общината, към местния бизнес, както и към всички институции с молба за финансова подкрепа и съпричастност към инициативата. За целта се изготвя брошура, в която се описва целта на кампанията, начина на събиране на средствата, както и какви суми по години до момента са събрани и на колко деца е помогнато. По време на самата кампания се разпродават и картички, изработени от общински служители. Участват всички училища. Със своята активност се откроиха тази година гимназиите в Слащен със събрани 800 лева и в Кочан със събрани 780,80 лева.

Финалът на кампанията е организирането на благотворителен бал. На него се наддаваше за предмети- макет на къща, дърворезба, картина от пясък и акварел, старинни вещи и интересни артикули, изработка на деца от местните детски градини и училища и на майстори. Тази година в търга имаше и футболни артикули като оригинална топка с автографи на играчи от отбора "Левски", както и футболна фланелка на играч от столичния тим.
"Присъствието на толкова много хора, дарили средства за децата сираци от община Сатовча, е моралната подкрепа и стимул, която дават на нас- организаторите, за да продължаваме и занапред предприетата благородна кауза. Без всички тези добри хора, дарители и благодетели на кампанията тези успехи не бихме могли да ги постигнем. На всички тях благодарим. Благодарим и се прекланяме пред благородния жест на всички имали възможност да бъдат съпричастни към каузата", каза още общинският управник.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)