Избрани Новини

Бисер Михайлов: 2015 година беше напрегната, но успешна за Благоевградско

Експертите му са проверили 3 491 решения на общински съвети

Областният управител Бисер Михайлов заяви, че 2015 година е била напрегната, но успешна за Благоевградска област, предава БНР. Той очерта добрите резултати в изпълнение на програмата за енергийна ефективност на българските домове. Благоевградска област е първа в страната по отпуснати средства за саниране, ефективна е и контролната роля на областната администрация във всички етапи на този процес.

Бисер Михайлов съобщи, че неговите експерти са проверили 3 491 решения на общинските съвети, 223 от тях са върнати като незаконосъобразни, 75 са оспорени в съда, но в 98% от случаите той е потвърдил правотата на действията на областния управител.

Дадена бе информация за работата на 17-те областни съвети и комисии, за реализираните дейности по различни проекти и програми, за административното обслужване, приемните в общините и за извършени проверки в различни населени места от областта.

Бисер Михайлов отдели специално внимание на проблемите в ромската махала в Гърмен. Там в добро сътрудничество с месната власт се търсят трайни решения на проблема. Предстои изработване на кадастрална карта на квартал „Кремиковци“ като първа стъпка към нормалната и законова процедура за изграждане на нови и безопасни домове.

„Добър късмет и благополучие “ гласеше късметът, който изтегли областният управител от специално подготвената празнична пита. На всички той пожела мирна и спокойна 2016 година, по-милостива природа, здраве и успехи.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов