Избрани Новини

Забраняват движението на МПС-та над 12 тона по автомагистралите

Целта е повишаване на безопасността при пътуване

До 21 часа се въвежда забрана за движение на МПС- та над 12 тона по автомагистралите и натоварените пътни направления в Благоевградска област. Това съобщи за радио „Фокус”  дежурният полицай в ОД на МВР- Благоевград. Във връзка с предстоящите празници и очакваното засилено движение екипи Пътна и Охранителна полиция ще регулират трафика по пътищата на страната, подпомагани от Агенция „Пътна инфраструктура“, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ и пътноподдържащите фирми,.
Към този час е интензивно е движението по автомагистрала „Струма“ и път I-1 (Е-79) София - Кулата.
Движението на тежкотоварни моторни превозни средства над 12 тона е ограничено по автомагистралите и натоварените пътни направления. Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура. Въведеното ограничение е за часовете между 16 и 21 часа и обхваща следните участъци от републиканската пътна мрежа в Благоевградска област:
• път I-1 Благоевград – ГКПП „Кулата“;
• път II-19 Симитли - Гоце Делчев;
Същата организация в движението ще бъде въведена и в последния ден от почивните празнични дни – съответно 27 декември 2015 г. /неделя/ и 3 януари 2016 г. /неделя/ от 14 часа до 21 часа. Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).
Екипите на полицията ще подпомагат организацията на движение с цел облекчаване на трафика на 29 и 30 декември 2015 г. и на 3 януари 2016 г. Контрол от тяхна страна ще бъде осъществяван през останалите от почивните дни.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов