Избрани Новини

Банско посреща празниците с ново кръгово кръстовище

Мисия Банско

24-12-2015, 13:11

Снимка:

общинско радио

Автор:

bladoevgradutre

Всичко от Автора

Ще се търсят европейски средства за пълно обновяване на градския парк

В навечерието на коледните празници и на прага на активния туристически сезон, главната пътна мрежа в Банско бе асфалтирана и обновена, съобщиха от пресцентъра на Община Банско.

Изградено е ново кръстовище с кръгово движение, което да осигурява по-голяма безопасност при движението на превозните средства. Възстановяването на асфалтовата и тротоарна настилка, както и бордюрите се осъществява паралелно с извършваните дейности по подмяна на водопроводната и канализационна инфраструктура в зимния курорт.

„Поставихме си амбициозна инвестиционна програма за 2015 година и съумяхме да завършим голяма част от обектите, включени в нея. Паралелно с мащабния като обем на работа проект за подмяна на ВиК мрежата, изградихме отдавна чаканата улица „Гоце Делчев” в централната градска част, която се превърна в атрактивна пешеходна зона. Улица „Отец Паисий” и „Тодор Александров” са рехабилитирани основно, електрическите стълбове са отстранени и кабелите са прибрани под земята. Започнахме премахването на висящите далекосъобщителни кабели, дейност в която общината ще продължи да инвестира през предстоящите години за подобряване на естетическия вид на курорта ни”, коментира кметът на Банско Георги Икономов, като допълни, че ще се търсят европейски средства за пълно обновяване на градския парк и новите квартали.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов