Избрани Новини

Доброволци от младежката организация на Българския червен кръст в Благоевград събираха дарения

Дарените суми ще бъдат използвани за лечение на нуждаещи се хора.

Доброволци от младежката организация на Българския червен кръст в Благоевград събираха средства за фонд „Милосърдие” през целия вчерашен ден в двора на благоевградската църква „Въведение Богородично”, предаде БНТ. Дарените суми ще бъдат използвани за лечение на нуждаещи се хора.

През цялата година от фонд „Милосърдие” се отделят средства за нуждаещите се в Благоевград, затова традиционно младежите от Българския червен кръст събират средства на всички големи християнски празници, когато повечето хора проявяват милосърдие и даряват.

Божидара Янева, доброволец на МБЧК – Благоевград: „Нашата цел не е просто да взимаме парите на хората, защото трябва, защото не отиват за нас или за някой от Червения кръст.”

Миналата година доброволците са успели да съберат около 1 500 лв.

Ани Андонова, доброволец на МБЧК – Благоевград: „Събирахме пари  за две дечица с церебрална парализа, хората си бяха подали молби и децата, те прецениха за какво да събират парите, доброволците имам предвид, и отидоха за тези две дечица.”

Масово благоевградчани се включиха в благотворителната кампания и казаха, че няма значение колко ще дадеш, важното е да помогнеш.

От Българския червен кръст в Благоевград казаха, че все повече са хората, които помагат и даряват средства през цялата година, а не само около Коледа.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов