Избрани Новини

Срещу 50 евро кюстендилци бягат за Нова година в Македония

И тази година най-желана дестинация си остава Крива Паланка

Срещу 50 евро на човек масово кюстендилци предпочитат да прекарат новогодишните празници в съседна Македония, съобщава infomreja.bg.

И тази година най-желана дестинация си остава Крива Паланка. Там в едно от най-елитните заведения нашенци ще могат да разпуснат на пълна воля. „През миналата година бяхме там за празниците. В менюто бяха включени оркестър, храна в неограничени количества и алкохол, колкото можем да изпием. Обслужването е на ниво и наистина си заслужава. След това оставаме да преспим в някоя къща за гости, където цените също са приемливи и на 1-ви януари се прибираме, заредени с нови сили", коментира кюстендилец.

„Отдавна свършиха кувертите за новогодишната нощ. От края на месец октомври хората непрекъснато звънят, но няма места. Всичко е пълно. Харесва им, че няма ограничение в консумацията на ядене и пиене“, коментираха от заведение в Крива Паланка.

Положението е подобно и в Босилеград, Сърбия. Въпреки че градчето е малко, то също приютява десетки кюстендилски семейства и приятелски компании по празниците.

„Когато и да сме ходили там, сме изкарвали невероятно. Нашите сънародници също допринасят за доброто ни настроение. Никога не се делим и винаги празнуваме всички заедно“, коментира 47-годишният Васил А. от Кюстендил.

Само за сравнение, кувертите за новогодишната нощ в Кюстендил стартират на цени от 65 и стигат до 90 лв. на човек. Те включват 100 мл алкохол, ядки, салата, вечеря и плод. Отделно от това се полага бутилка шампанско на компания от четирима човека.

„Тук, в Кюстендил, нашенци не са се научили да правят бизнес. Щом съседите ни дават всичко на корем, защо при нас е така. Ако дам 70 лв. например за куверт, ще трябва да похарчим поне още толкова за питиета и различни мезета. Цяла нощ не се стои на 100 мл алкохол и една чаша шампанско“, коментират кюстендилци.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов