Избрани Новини

Подписаха договорите за Лот 3.1. на АМ „Струма“

Портфейл

30-12-2015, 14:57

Снимка:

АПИ / архив

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

186 млн. лв. инвестират в строителството на отсечката между Благоевград и Крупник

В присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията  Ивайло Московски, в последния работен ден на 2015 г.,  бяха подписани договорите за проектиране и строителство и супервизия  на Лот 3.1. на АМ „Струма“, съобщиха от МРРБ.

Участъкът между Благоевград и Крупник е с дължина от около 13 км, а стойността на договора за строителство е 186 млн.лв., осигурени от новата Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г. Малко над 2 млн.лв. е стойността на договора за строителен надзор. Предвидено е строителството на 8 бр. мостови съоръжения с обща дължина от около 850 м, 3 бр. надлези, 3 бр. подлези, 4 бр. селскостопански подлези, 3 пътни възли. „Решихме на принципа „Не оставяй днешната работа за утре“ да завършим последния работен ден на 2015 г. със сключването на този изключително важен договор за пътното направление от АМ „Струма“, което предстои да завършим“, отбеляза регионалният министър.

„Първи, основен приоритет за 2016 г. е екипът на строителя да извърши всички необходими дейности по допроектирането на 13-километровото трасе и съоръженията, които трябва да се изградят. Екипът на НКСИП, с огромното съдействие и роля на областния управител на Благоевград и кметове на региона, трябва да се справят с отчуждаването на имотите, защото отчуждителните процедури са тези, които могат да „обърнат каруцата“ или да помогнат и още лятото на следващата година да започнат строителните дейности“, отбеляза Павлова. Според нея графикът е доста пренатегнат и свит, като строителните дейности трябва да приключат за около 3.5 г.

„Отличното сътрудничество и координация между МТИТС и МРРБ са основната предпоставка за 100 % усвояемост на средствата по оста за Пътна инфраструктура на ОПТ“, отбеляза министър Московски. „Пред нас, с министър Павлова, днес бе подписан договора за изграждане и строителен надзор на Лот 3 на АМ „Струма“. Това е поредният проект, който се реализира с общите усилия на двете министерства. Неговата необходимост за страната и региона е безспорна, а за нас като Управляващ орган е важно и за да определим кои от останалите проекти можем да финансираме, като АМ „Хемус“ и тунела под връх Шипка“, коментира още той.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов