Избрани Новини

Братя с двигателни затруднения помагат на друг нуждаещ се

Илиян и Станислав Ильовски от Симитли са решили да подпомогнат човек в беда

Братя от Симитли с двигателни затруднения помагат на Дневен център за деца чрез акция „Капачка”, пише simitli.info. Събраните до момента пари, те ще дарят на друг нуждаещ се от центъра. До момента са събирани капачки от различни места за техни интервенции. Тъй като засега не им предстоят интервенции, имат един възстановителен период в рамките на 1-2 години, Илиян и Станислав Ильовски от Симитли са решили да подпомогнат човек в беда. Доставените капачки от различните училища, които се включиха в кампанията, от Благоевградска професионална гимназия, от Второ основно училище в Благоевград и от училищата и дневните центрове в Симитли, са около 200 кг или около 80 лв.

„Тези пари момчетата са решили да дадат на друго дете, което в момента има по-голяма нужда. Това е една добра инициатива. Тя възпитава, прави ни солидарни и по-добродетелни. Освен това ни води и към разделно събиране на отпадъците. Всеки може да се включи в начинанието, защото не изисква нищо, всички ползваме безалкохолни или каквото и да било, което има пластмасова капачка и можем да ги събираме, като по този начин помагаме”, каза директорът на звено „Социални дейности” Ивайло Гоцев.

Двете момчета са с вродена детска церебрална парализа. С „Акция капачка” се осигуряваха средства, необходими за лечението им. Сега пък те решават да помогнат на друг човек в затруднение.

Припомняме, че във Второ основно училище „Димитър Благоев” в Благоевград деца учредиха Инициативен комитет за провеждане на благотворителни кампании. Председател на комитета е Жана Марянова. Идеята на децата бе, водени от съпричастност, съчувствие и желание да помогнат на човек в беда, да се ангажират в различни инициативи с благотворителна насоченост.

Акция „Капачка” продължава във Второ основно училище. То не е единственото училище в Благоевград, в което децата събират пластмасови капачки в помощ на братчетата от Симитли. В Благоевградската професионална гимназия учениците също събират капачки. Инициативата тръгнала от деца от град Симитли, които учат в Благоевградската професионална гимназия. Найлонови кесии, които събират пластмасови капачки, има в няколко класни стаи. Кристиян Филипов, на път за вкъщи, е занесъл събраното до момента количество капачки в общината в Симитли, където е един от пунктовете за събиране на капачки в помощ на Илиян и Станислав от Симитли.

В кампанията са се включили и IX основно училище в Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов